طريقة عمل محشى كرنب
5 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل محشى كرنب
محشي الكرنب يارب يكون فى ست بيت شاطرة
بس متنساش تعزمنا على الغدا ء
المقادير
1 - كرنبه
7 - اكواب ارز مغسول و منقوع
2.5 - كوب عصير طماطم
2 ملعقة كبيرة صلصه طماطم
ملح – فلفل – بهارات - كمون
300 جرام لحم مفروم معصج
3 - بصله كبيرة مفرومة
2 ملعقه كبيرة سمن + نصف كوب زيت ذرة
شبت + بقدونس مقطعين قطع صغيرة
طريقه الاعداد
بالنسبه للكرنب توجد طريقتان الاولي
تقطع اوراق الكرنب لتصبح اوارق منفصله وكبيره
تسلق اورلق الكرنب في اناء به ماء مغلي + ملح + كمون حتي تصبح لينه
ترفع من علي النار و تترك لتصفي
يتم فرد الورقه الكبيره و يزال الجز الاوسط منها و يسمع العنقود
تقطع الاوراق الي مستطيلات بمقاس 7.5 سم × 9 سم تقريبا او او الي مستطيل بحجم كف اليد و ترص فوق بعضها البعض حتي الانتهاء من المقدار
الطريقه الثانيه
تسلق الكرنبه بدون تقطيع في اناء عميق جدا علي النار به ماء+ ملح + كمون
يرفع الكرنب و نبداء في تقطعيه الي شرائح بحجم كف اليد
ولكن الاسهل الطريقه الاولي
طريقة اعداد الخلطه
1 - يوضع اناء ضخم علي النار به السمن + الزيت حتي يقدح
2 - يتم اضافه البصل ويستمر في التقليب حتي يتغير لونه الي الذهبي
3 - تضاف اللحمة المعصجه و يستمر في التقليب
4 – يتم اضافه عصير الطماطم + صلصه الطماطم
5- تضاف التوابل والملح والفلفل
6- يتم تصفيه الارز واضافتة مع التقليب المستمر
7- يضاف البقدونس والشبت ويقلب المقدار جيدا
8 – يترك المقدار علي النار مع التقليب المستمر لمده 8 دقائق
تستخدم هذه الخلطه في حشي ورق العنب او الكوسه او الباذنجان او الفلفل الرومي او الكرنب
طريقه الحشي
يتم فرد الورقه علي طبق و وضع مقدار من الحشو حوالي 2 ملعقه صغيره علي طرف المستطيل ونبدا اللف تلف مثل الاصبع بشكل اسطواني
يرص في اناء او حله علي شكل دائري و طبقات فوق بعضها البعض
يترك مسافه حوالي 4 سم في الاناءمن اعلي ليسمح بتمدد الارز
اعداد الطهو
يوضع الاناء علي النار ويتم اضافة الماء حوالي 2 كوب من ماء مضافا اليه 2 ملعقة صغيرة من الملح علي المحشي و يترك علي نار هادئه حتي تمام النضج
وبالهناء والشفاء
AMR ABD EL.HAKIM
بس متنساش تعزمنا على الغدا ء
المقادير
1 - كرنبه
7 - اكواب ارز مغسول و منقوع
2.5 - كوب عصير طماطم
2 ملعقة كبيرة صلصه طماطم
ملح – فلفل – بهارات - كمون
300 جرام لحم مفروم معصج
3 - بصله كبيرة مفرومة
2 ملعقه كبيرة سمن + نصف كوب زيت ذرة
شبت + بقدونس مقطعين قطع صغيرة
طريقه الاعداد
بالنسبه للكرنب توجد طريقتان الاولي
تقطع اوراق الكرنب لتصبح اوارق منفصله وكبيره
تسلق اورلق الكرنب في اناء به ماء مغلي + ملح + كمون حتي تصبح لينه
ترفع من علي النار و تترك لتصفي
يتم فرد الورقه الكبيره و يزال الجز الاوسط منها و يسمع العنقود
تقطع الاوراق الي مستطيلات بمقاس 7.5 سم × 9 سم تقريبا او او الي مستطيل بحجم كف اليد و ترص فوق بعضها البعض حتي الانتهاء من المقدار
الطريقه الثانيه
تسلق الكرنبه بدون تقطيع في اناء عميق جدا علي النار به ماء+ ملح + كمون
يرفع الكرنب و نبداء في تقطعيه الي شرائح بحجم كف اليد
ولكن الاسهل الطريقه الاولي
طريقة اعداد الخلطه
1 - يوضع اناء ضخم علي النار به السمن + الزيت حتي يقدح
2 - يتم اضافه البصل ويستمر في التقليب حتي يتغير لونه الي الذهبي
3 - تضاف اللحمة المعصجه و يستمر في التقليب
4 – يتم اضافه عصير الطماطم + صلصه الطماطم
5- تضاف التوابل والملح والفلفل
6- يتم تصفيه الارز واضافتة مع التقليب المستمر
7- يضاف البقدونس والشبت ويقلب المقدار جيدا
8 – يترك المقدار علي النار مع التقليب المستمر لمده 8 دقائق
تستخدم هذه الخلطه في حشي ورق العنب او الكوسه او الباذنجان او الفلفل الرومي او الكرنب
طريقه الحشي
يتم فرد الورقه علي طبق و وضع مقدار من الحشو حوالي 2 ملعقه صغيره علي طرف المستطيل ونبدا اللف تلف مثل الاصبع بشكل اسطواني
يرص في اناء او حله علي شكل دائري و طبقات فوق بعضها البعض
يترك مسافه حوالي 4 سم في الاناءمن اعلي ليسمح بتمدد الارز
اعداد الطهو
يوضع الاناء علي النار ويتم اضافة الماء حوالي 2 كوب من ماء مضافا اليه 2 ملعقة صغيرة من الملح علي المحشي و يترك علي نار هادئه حتي تمام النضج
وبالهناء والشفاء
AMR ABD EL.HAKIM
AMR ABD EL.HAKIM- عالم
- عدد الرسائل : 103
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 15/02/2009
رد: طريقة عمل محشى كرنب
ميرسى يا عمرو انت بقيت شيف جامد اوى
بس انا اسفه جدا مش حقدر اعزمك على الاكله دى لانى بكرهها جدا ولايمكن حفكر اعملها
بس انا اسفه جدا مش حقدر اعزمك على الاكله دى لانى بكرهها جدا ولايمكن حفكر اعملها
dina_m7- مشرف
- عدد الرسائل : 353
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 25/08/2008
رد: طريقة عمل محشى كرنب
والله يا جماعة ولا شيف ولا حاجة
أنا قلت أمد بنات علوم بخبرات أبلة نظيرة عشان لما نشوفهم فى بيت العدل ميبقوش خيبة ,قلت ألا ربنا يوعدنى بواحدة تمسك فى المصبخ أنبوبة ودورق وتبقى مشكلة لو عملت الحنفية سحاحة وعلى كده لو أكلت هكل عينات .
أنا قلت أمد بنات علوم بخبرات أبلة نظيرة عشان لما نشوفهم فى بيت العدل ميبقوش خيبة ,قلت ألا ربنا يوعدنى بواحدة تمسك فى المصبخ أنبوبة ودورق وتبقى مشكلة لو عملت الحنفية سحاحة وعلى كده لو أكلت هكل عينات .
AMR ABD EL.HAKIM- عالم
- عدد الرسائل : 103
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 15/02/2009
رد: طريقة عمل محشى كرنب
اهو دة الكلام بقى يا عمور كدة انا احبك
الله عليك والله و على الكرنب و الى بياكلو الكرنب و الى بيحبو الكرنب
الله عليك والله و على الكرنب و الى بياكلو الكرنب و الى بيحبو الكرنب
The DeViL- عالم مجتهد
- عدد الرسائل : 229
العمر : 33
تاريخ التسجيل : 05/09/2008
رد: طريقة عمل محشى كرنب
وانت زعلان ليه بس يا عمرو دى كده حتحافظ على رشاقتك ده انت المفروض تفرح يا راجل
dina_m7- مشرف
- عدد الرسائل : 353
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 25/08/2008
رد: طريقة عمل محشى كرنب
شكرا ً يا عمور على كل الوصفات الجميلة ديه ،
بس يا جماعة الراجل ده يعرف خلطة مكرونة بالباشميل تحفة ، أنصحكم أن أنتم تعرفوها ، ياريت متبخلش علينا بالوصفة بتاعتها يا حاج عمرو ،
بس يا جماعة الراجل ده يعرف خلطة مكرونة بالباشميل تحفة ، أنصحكم أن أنتم تعرفوها ، ياريت متبخلش علينا بالوصفة بتاعتها يا حاج عمرو ،
waleed A.Hassan- عالم
- عدد الرسائل : 104
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 05/01/2009
رد: طريقة عمل محشى كرنب
أنا عارف يا حاج وليد أن المكرونة عجباك بس منبحش بسرها كده بسرعة أنت عايز تحرق طعمها ولا أيه زمان كل أعضاء المنتدى عينهم فيها بس قريب بإذن الله أكشف سر جديد من أسرارى فى عالم مكرونة البشاميل .
AMR ABD EL.HAKIM- عالم
- عدد الرسائل : 103
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 15/02/2009
رد: طريقة عمل محشى كرنب
عندك حق والله يادينا بس المفروض أفرح عشان هتحافظ على رشقتى ولا عشان هى ممكن تكون من علوم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سؤال وجيه !!!!!!!!
سؤال وجيه !!!!!!!!
AMR ABD EL.HAKIM- عالم
- عدد الرسائل : 103
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 15/02/2009
رد: طريقة عمل محشى كرنب
هوة لازم من علوم يعنى ده حتى اغلبهم معقدين
انا قصدى انك تفرح عشان حتحافظ على رشاقتك
انا قصدى انك تفرح عشان حتحافظ على رشاقتك
dina_m7- مشرف
- عدد الرسائل : 353
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 25/08/2008
رد: طريقة عمل محشى كرنب
إذا كان كده معلش .
AMR ABD EL.HAKIM- عالم
- عدد الرسائل : 103
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 15/02/2009
رد: طريقة عمل محشى كرنب
ما بحبش المشي ده لما يعجن!
عموما انا مابحبهوش بس باكله!
عموما انا مابحبهوش بس باكله!
jellly- عالم سوبر
- عدد الرسائل : 479
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 13/07/2009
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى